A tökéletes szakáll: Szakállnövesztési és -ápolási tippek

A tökéletes szakáll: Szakállnövesztési és -ápolási tippek

A szakálldivat folyamatosan változott az évszázadok során. A jelenlegi szakálltrend már évek óta tart, de semmi jelét nem mutatja annak, hogy hamarosan véget érne.

Az arcszőrzet-ápolásra specializálódott iparág berobbanásának köszönhetően manapság egy megfelelően ápolt szakáll remekül mutat!
 
  
A szakállápolás kulcsa a tökéletes és vad megjelenés közti aranyközépút megtalálásában rejlik! Az alábbi szakállnövesztő és -ápoló tippek segítségével remek arcszőrzetet varázsolhatsz magadnak.
 
Szakállnövesztési tippek

  
 • Táplálkozz megfelelően. Amennyiben kevés fehérjét fogyasztasz szakállad megritkulhat, hiszen a fehérjében található aminosavak az építőkövei. Az egészséges étrendnek köszönhetően megelőzhető a ritkulás.
 • Használj táplálékkiegészítőket. Az étrended hiányosságait remekül pótolhatod kifejezetten a hajnövekedést és annak erősítését célzó kiegészítőkkel.
 • Hagyd, hogy megnőjön! Mielőtt elkezdenéd trimmelni, hagyd legalább másfél centiméteresre megnőni, még akkor is, ha röviden szeretnéd hordani.
 • Ha nem megy, ne erőltesd! Nem minden férfi képes szakállat növeszteni. Ez genetikán alapul, és amennyiben arcod két hónap után is foltos, akkor ideje továbblépni.
 
Szakállápolási tippek 
 
 
 • Borotválkozz a zuhany alatt. A forró víz és a gőz kitágítja a pórusokat és megakadályozza arcszőrzeted benövését. Vásárolj egy gőzálló zuhanytükröt, amelyet fel tudsz akasztani a falra, és látni fogod mit csinálsz. Tükör nélkül ne borotválkozz!
 • Mindig tiszta és éles borotvát használj a lehető legtökéletesebb eredményért. A tompa borotva felsértheti arcodat, amellyel viszkető-égető érzést okoz.
 • Mindig használj borotvagélt! A szappan és a víz használata lehet, hogy olcsóbb, ám a borotvagél segítségével sokkal jobb lesz a végeredmény.
 • Ne kapkodj! Annak érdekében, hogy ne vágd meg magad szánj elegendő időt a borotválkozásra. Mindig az arcszőrzet növekedési irányának megfelelően borotválkozz, így elkerülheted az apró sebeket és benőtt szőrszálakat.
 • Hűtsd le magad. Ha végeztél a borotválkozással, mosd meg arcodat hideg vízzel, így elkerülheted a bőrpírt és gyulladást.
 • Ne feledkezz meg a borotválkozás utáni arcszeszről! A borotválkozás kiszárítja az arcbőrt, de az arcszesznek köszönhetően helyreáll bőröd nedvessége.
 • Használj szakállvágót a tökéletes átmenet eléréséhez. A rendszeres trimmelés szintén kulcsfontosságú a töredezett szőrszálak eltávolításához. Igen, az arcszőrnek is lehet töredezett a vége! Szakértők a szakállolló és fésű használatát is javasolják, mivel a szakállvágó használatakor könnyen vághatunk többet, mint amennyit szeretnénk.
 • Ügyelj a heti rendszeres ápolásra szakálltisztító segítségével. Az ételmorzsák, szennyeződések és egyéb anyagok mágnesként tapadnak szakálladra. Mosás után törülköző segítségével töröld szárazra, így elkerülheted a begöndörödést.
 • A lágyabb arcszőrzetért érdemes kondicionálót is használnod. A zuhany alatt is bedörzsölheted vele szakálladat és ugyanúgy kiöblítheted, mint egy hagyományos hajbalzsamot. A szakállkondicionálók kifejezetten a durva arcszőrzetre lettek kifejlesztve, ezáltal sokkal jobb eredményt érhetsz el, mint hagyományos hajbalzsamokkal.
 
Legyen tökéletes szakállad
 
Kicsit foltos a szakállad? A Toppik Hajépítő Rostjai által azonnal dúsabb hatást érhetsz el, akárcsak hajad esetében, az alábbi 3 lépés segítségével:

Számos esetben különböző árnyalatokban nőhet a szakáll, ebben az esetben a legsötétebb árnyalathoz passzoló hajépítő rostot alkalmazd szakállad dúsításához.
 
 

További hírek