Hajhullás igaz/hamis

Hajhullás igaz/hamis

Rengeteg információ áll rendelkezésre a hajritkulás, és a hajhullás elleni gyógymódok, eljárások témaköreiben. Szánj rá egy percet, és tisztázzunk néhány mendemondát a hajhullással kapcsolatban!

A hajhullás örökletes.
Igaz. A hajhullás lehet örökletes is. Az örökletes hajhullást androgén alopéciának nevezik, amely akkor fordul elő, amikor a hajszál kihullik, majd a soron következő vékonyabb és lágyabb, mint amilyen korábban volt. A hajszálak tovább zsugorodnak, és végül a haj növekedése teljesen leáll. A közhiedelemmel ellentétben az örökletes hajhullás nem csak az anyai oldalról öröklődik – öröklődhet akár anyai, akár apai ágról. Nagyobb valószínűséggel fordul elő, amennyiben mindkét szülő szembesül ezzel a problémával.

 

A túlzott samponhasználat hajhullást okoz.
Hamis. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a túlzott hajmosás hajhullást okozhat, mivel a zuhany alatt a természetes módon kihulló hajszálak gyanakvásra adhatnak okot, viszont ez csak a haj egészséges cserélődésének a folyamata.
Sokan számolnak be arról, hogy a megritkult hajukat naponta mossák, mert már másnap kicsit zsírosabb, és kevésbé fedhető a ritka terület. A Toppik Hajépítő Rostok alkalmazásával ellehet felejteni a napi hajmosást, a dús hatás napokig kitart. Elegendő reggel vagy napközben egy kis igazítás közben, ha szükséges.

 

A magasabb tesztoszteron összefügg a hajhullással.
Valamelyest igaz. Ha örökletes hajhullástól szenvedsz, akkor olyan hajhagymákat örököltél, melyek fokozottan érzékenyek a DHT-ra /dihidrotesztoszteron/. Amennyiben a tesztoszteron lenne az egyetlen oka a hajhullásnak, akkor várhatóan minden hajszál kihullana.

 

Sapka viselése hajhullást okoz.
Hamis. A kalapok, sapkák és hasonló fejfedők nem okoznak hajhullást.
Észrevetted már, hogy akiket gyötör a hajhullás, és felvesznek egy baseball-sapkát vagy téli sapkát hirtelen megváltozik a kisugárzásuk? Azokban a pillanatokban elfelejthetik a problémájukat, de ez nem kell, hogy így legyen! A Toppik Hajépítő Rostokkal tartósan visszaszerezhető az önbizalmunk, csak nehogy átessünk a ló túlsó oldalára!

 

A túlzott napozás hajhullást okozhat.
Többnyire hamis. Az UV-sugárzás nem gátolja a hajnövekedést, de a túlzott expozíció meggyengítheti a hajhagymákat, melynek köszönhetően fénytelenné és töredezetté válnak a hajszálak.

 

További hírek