5 nyári hajápolási tipp

5 nyári hajápolási tipp

Nem telhet el nyár a napsütés élvezete nélkül, ezért itt az ideje néhány nyári hajápolási praktikának.

A nyár folyamán hajad érzékeny lehet a magas páratartalomra, a túlzott UV sugárzásra és a klóros vízre a strandon. Szárazzá, törékennyé és fénytelenné válhat.

Megelőzésképpen, íme 5 nyári hajápolási tipp:

1. takard el a hajad

Tudtad, hogy fejbőröd is leéghet?

Az UV sugárzás miatt megpirulhat a fejbőröd, mely megnöveli a bőrrák kialakulását. Ha fested a hajad, akkor is fontos a napsugaraktól való megóvása, hiszen a túlzott napsütés elhalványítja a hajfestéket, így fontos, hogy hajadat ne érje túl sokáig.

     Tippek a nyárra

Hajad megóvása érdekében próbálj ki egy hajon alkalmazható naptejet (igen, ilyen is létezik!), amelyet bármelyik közeli patikában fellelhetsz, vagy vegyél fel egy sapkát. Ha lehet, válassz széles karimájút, hogy arcodat is megóvd a káros UV sugaraktól, de akár egy selyemsál felvételével is megakadályozhatod, hogy begöndörödjön a hajad.

 2. öblítsd le friss vízzel

Akár strandolsz, akár a tengerbe merülsz, érdemes mindig friss vízzel leöblítened a hajad. A sós tengervíz durva hatással lehet a hajadra, töredezést és csomósodást is okozhat. A medence vize sem sokkal jobb, mivel nagy mennyiségű klórt tartalmaz. Ilyen mennyiségben károsíthatja hajadat, főleg, ha szőke vagy. Az úszómedencékben gyakran előforduló réz a klórral oxidálódik, és zöldes árnyalatot hoz létre – ez a szőke hajat könnyen átszínezheti, hiszen hasonló árnyalatokkal rendelkezik.

     Tippek a nyárra

A legjobb módja hajad megóvásának, ha strandolás előtt és után is leöblíted friss vízzel – ha előre átöblíted a hajad, akkor megakadályozhatod, hogy a káros anyagok megtapadjanak hajadon, ha utána is lemosod, akkor az esetlegesen megmaradó anyagok is távoznak, hajad pedig üde lesz.

3. felejtsd el a szőkítést

Tudjuk, milyen csábító egy új nyári fazon, de a durva kemikáliák alkalmazása a hajszőkítés során kiszárítják a hajadat, és töredezett hajvégeket eredményeznek.

     Tippek a nyárra

A forró nyári hónapok során inkább pihentesd a hajad. Ha azt veszed észre, hogy kezd lenőni, akkor alkalmazd a Toppik Hajépítő Rostjait, mely 8 árnyalatban biztosítja a tökéletes fedést. Akár össze is keverheted a színeket a megfelelő eredmény eléréséhez.

4. olajozd be tincseidet

A nyári forróság hajad kiszáradását, töredezését és begöndörödését okozhatja. Ennek leküzdésére egy mélykondícionáló kezelés ajánlott.

     Tippek a nyárra

Mi az éjszakai olajos kezelések alkalmazását javasoljuk. Mielőtt lefekszel, olajjal áztasd át a hajadat, legfőképp a hajvégekre fókuszálva, majd vegyél fel egy zuhanysapkát. A kókuszolaj a legtöbb hajtípusra megfelelő választás, de ha könnyedebb terméket szeretnél, akkor próbáld ki az argán- vagy jojobaolajat. Ébredést követően csak mosd ki az olajat, és azonnal érezni fogod mennyire puha és kondicionált lett a hajad.

5. legyen természetes stílusod

Legyen hajstílusod természetes ezen a nyáron - hagyd el a hajvasalót, így megelőzheted a kiszáradást és töredezést!

     Tippek a nyárra

A nyár tökéletes a természetes frizurák számára, hagyd, hogy hajad kibontakozzon és megmutassa természetes textúráját. Ha mégis formázni szeretnéd, akkor próbáld ki a hőmentes hajformázó készülékeket, hidratáló hajformázó termékeket, vagy éppen az előzőekben emlegetett selyemsálat vagy fejpántokat.

További hírek