Szakálldúsítók foltos arcszőrzetre

Szakálldúsítók foltos arcszőrzetre

Szóval szakállnövesztésen töröd a fejed? Elképzelsz egy egészséges, vastag szakállat, mely masszív férfiasságot kölcsönöz, de sajnálatos módon foltosan nő, és inkább ápolatlannak, mint férfiasnak tűnik? Ne aggódj!

Az alábbi tippek segítségével pillanatok alatt elérheted álmaid sűrű és vastag szakállát. 

Adj időt neki

Az egyes szőrtüszők eltérő ütemben növekednek, így a szakáll egyes részeinek növekedése is több időt vehet igénybe. A legtöbb férfi a foltos szakállnövekedés első jeleit követően megborotválkozik.

Ha még soha nem növesztettél teljes körszakállat, akkor hagyd egy hónapig nőni. Ha türelmes vagy, akkor a foltos területek is besűrűsödhetnek, így nem is kell mást tenned a dús, vastag szakáll eléréséhez. Ha még egy hónap után is foltos marad, akkor olvass tovább! 

Emeld meg tesztoszteronszintedet

A tesztoszteron a szakáll növekedéséért felelős férfi hormon. Néhány egyszerű módszer segítségével megnövelheted tesztoszteronszintedet, ezzel segítve a szakáll növekedését.

Tesztoszteronszint növelése edzéssel

Bizonyos mértékig szinte minden edzésforma növeli a tesztoszteronszintet. Legyen szó állóképességi, rezisztencia vagy a nagy intenzitású intervallum edzésekről, mint például a sprintelés.
Ha biztosra akarunk menni a súlyemelést és egyéb erősítő edzéseket szükséges választanunk, mert ezek növelik leginkább a tesztoszteronszintet.

Tesztoszteronszint növelése alvással

Ha nem vagy a mozgás megszállottja, akkor is van egy nagyszerű hírünk számodra: ha többet alszol, akkor a tesztoszteronszinted is jobban emelkedik. Ha éjszakánként 5 órát vagy ennél is kevesebbet alszol, akkor akár 15%-kal is csökkenhet, tehát ügyelj arra, hogy sokat aludjál és mozogjál, amivel felturbózhatod szakálladat és egészségesebb is leszel.


Próbálj ki egy szakálldúsítót

Toppik Hajépítő Rostokat akár szakálldúsításra is használhatod, így elfedheted a foltos részeket. Az észrevehetetlen fedés érdekében a szakálladhoz (és ne a hajadhoz) illő árnyalatot válassz. Az applikátor segítségével könnyedén felviheted, majd a hajvonal optimalizálóval a széleket is finoman ki tudod egyengetni. Az egész folyamat alig pár percet vesz igénybe és sűrű szakállad lesz addig, ameddig meg nem mosod.

Hidratáld szakálladat

Csakúgy, mint a hajadnak, a szakálladnak is szüksége van hidratálásra. Ennek hiányában a szakállad kiszáradhat, törékennyé válhat és letöredezhet. Ráadásul a száraz szakáll még viszket is, és ezt senki sem szereti! Használj rendszeresen szakállolajat, így egészséges és puha marad.


Vegyél egy minőségi szakállnyírót

Ha mindezek ellenére még mindig foltos a szakállad, ne aggódj, maradtak még lehetőségek! A rövid szakáll jó alternatívát nyújt a favágó megjelenés és a másnapos borosta között. Ehhez a stílushoz használj egy állítható szakállnyírót, amellyel a pár napos arcszőrzetet fazonra nyírhatod. Szakállad formázásával és rövidre nyírásával álcázhatod a foltos kinövéseket és karakterisztikusabb kinézetet kölcsönözhetsz arcodnak.

 

További hírek